mandag 15. august 2016

Vegansk prinsesse.

I dag var første arbeidsdag etter ferien. Planleggingsdag på Gaustablikk høyfjellshotell. Slike dager er med lunsj, og som vegner vet man jo at da er det lurt å ta med niste. Litt kjipt, men sånn er det som regel. Men så sier ei venninne av meg at der er kokken veldig flink til å lage veganermat, bare han får beskjed i forkant. Det har egentlig ikke falt meg inn å forvente særbehandling, flink pike syndromet kanskje. Men jeg ringer og sier i fra. Og de fører det opp. Jeg sier samtididg i fra at jeg er ekstremt allergisk mot epler og pærer så det er fint om det ikke er slikt oppkåret rundt om kring. Damen sier hun skal gi beskjed. Og jeg kjenner meg veldig fornøyd. Jeg hater slike telefoner, men liker tanken på at jeg kan bli der hele dagen uten pustebesvær, og begynner å glede meg til mat.

Og det gjorde jeg med god grunn. Det var koldtbord, og til og med en egen varmrett. Følte meg så fantastisk heldig og mett.
Dessertbordet var ikke så enkelt å tyde siden ingenting var merket, så jeg spurte ei av serveringsjentene. Hun var usikker og hentet kokken. Og han var bare såååå imøtekommende. Jeg lurte bare på om det var noe av det på bordet jeg kunne spise, men han toppet den med p hente risbasert is til meg. Og så fylte jeg på med litt bær og følte meg som ei prinsesse. Bortskjemt og mett.

Noen ganger er det bare herlig.
 Jeg takket kokken pent for god mat og smilte meg fornøyd gjennom resten av planleggingsdagen.

Og siden morgendagen byr på ny planleggingsdag med lunsj, spurte jeg sjefen hvor lunsjen kom fra, og så ringte jeg dit og spurte om jeg også kunne få mat i morgen. Og han var også meget imøtekommende. Han måtte tenke litt, men det var ikke noe problem å lage noe vegansk til meg sa han. Og jeg ble bare sååååå glad.

 

Utsikten er det ingenting å utsette på.



Mmmmmm masse deilig mat.


Og den nydelige risbaserte isen. Mmmmm.... Herlig.

Ha en fin en!