fredag 23. desember 2016

Kvelden før kvelden

Det er kvelden før kvelden,  og alt er litt rart.
Ute sprutregner det, og plussgradene er i flertall. Jeg måtte ha på solbriller i dag. Det er litt rart.

Dette blir første jula på mange måter.
Første jula uten jentene mine.  Det er ikke bare rart, men vondt. Mangler en bit av julestemningen da. Men til trøst er det også første jula med kjæresten /forloveden/bestevennen min. Så da har jeg i alle fall to herlige lånejenter å nyte julegleden til. For julegleden er vakrest når den speiler seg i et barns øyne.

Dette er også første jula som veganer. Nøttesteika lukta ufattelig godt. Det fine med veganermat er jo at den kan prøvesmakes før den stekes. Og den smakte nydelig. Gleder meg.
Ribbe var tidligere favoritten. Ingen jul uten liksom. Jeg påstod faktisk før at jeg aldri kunne bli verken jøde eller muslim fordi jeg ikke ville være uten svinekjøtt.  Men noe skjer når man slutter å spise kjøtt. I dag luktet ikke ribbe godt, men ekkelt. Og tanken på å spise det byr meg i mot. Rart.
Nå vet jeg jo at jeg ville måttet betale med smerter om jeg spiste det, men det hindret meg ikke i fjor.

Første jula...
Litt rart, litt vondt, men mest fint.
Jentene koser seg med pappaen sin,  og vi tar feiringa sammen senere. De likte tanken på to feiringer.
Og så er jeg jo så heldig å få være med min kjære og hans familie. Mammaen hans er jo bare søt og får meg til å føle meg velkommen. Og den søte bestaen hans som minner om min egen besta. Og bonusjentene med sine klemmer og juleglede. Med slik varme overlever man selv fravær av jentene.

Håper du har en fin julefeiring med noen du er glad i. At du finner glede i de, og det,  du har, og ikke fokuserer for mye på det eller de som mangler.

De beste ønsker for jula!