onsdag 7. juli 2021

Telefoner, tid og energi

 Jeg har fått spørsmål om å jobbe på teletorg. Mer enn en gang. Jeg har takket pent nei. Det er ikke for meg. Jeg har snakket med folk på telefonen og gjort flere av tingene mine pr telefon, men det er flere grunner til at jeg vanligvis ikke gjør det. I dag tenkte jeg at jeg skulle forklare deg hvorfor. 


Tid. Jeg har full jobb, er alenemor, har en litt kranglete helse, og en kjæreste som er hos meg bare deler av tiden. Så fritiden min er litt hellig. Jeg elsker å gjøre dette her, så det er ikke det det går på. Men når dere sender en melding og ønsker hjelp til noe, så har jeg også muligheten for å si i fra til dere når jeg kommer til å gjøre det. Eller at jeg ikke har mulighet den dagen. Og slike ting. Det er ikke alltid jeg har energi til å gjøre slike ting, da det krever litt av meg noen ganger. Da synes jeg det bare er rett og riktig at dere får vite at det blir gjort litt senere. Jeg vil jo gjerne gjøre en god jobb for dere når jeg gjør noe. 


Energi. Det er ikke som hardt kroppsarbeid, men det krever en del energi av meg en del av de tingene jeg gjør. Noe mer enn annet. Det er ikke alltid gitt på forhånd hvilke oppdrag som tar masse energi. 
Men det jeg vet, er at når noen ringer med meg, tar det masse energi. Det er fordi jeg ikke helt klarer å skjerme meg, så jeg tar inn veldig mye. Jeg kobler meg på, og blir noen ganger veldig tømt. Jeg har fått en del tilbakemeldinger fra folk jeg har snakket med på telefonen, at de har følt at jeg har sendt de masse energi under samtalen, og at de har sovet godt på natta, hatt mer energi, bedre humør og lignende i etterkant. Det er veldig hyggelig. Jeg kunne sikkert øvd meg opp til å begrense denne energiutvekslingen, men jeg liker det å dele. Det skjer veldig av seg selv. Men det jeg da trenger, er å få lov til å selv bestemme når dette skal skje. For enkelte dager passer det veldig dårlig å tømme meg for energi. Jeg regner med dere forstår dette. 


Konsentrasjon. Det er ikke alltid like lett å få kontakt. Det gjør at det krever en del konsentrasjon. Da er det ofte lettere å sitte for meg selv uten distraksjoner, enn å ha noen i telefonen som jeg må forholde meg til samtidig. Dette er ikke for å være vanskelig. jeg bare sliter litt med konsentrasjonen til tider. Og da må man gjøre det som trengs for å få gjort en best mulig jobb. 

Så for å oppsummere, jeg kan gjerne snakke med dere, men jeg må ha mulighet til å bestemme når det passer. Så send meg en melding så kan vi finne ut om det kan gjøres per melding eller når vi eventuelt kan snakke sammen. 


Ønsker dere en deilig dag og ser fram til å høre fra dere!