torsdag 28. juli 2016

De to veganerne som skulle til Sverige og gjøre seg fete.

Det var en gang to små veganere som skulle til Sverige for å gjøre seg fete. Nei, vent nå litt. Små? Nei. Den ene var to meter høy, så det stemmer nok ikke helt. Men til Sverige skulle de. De hadde nemlig hørt om masse deilig og billig veganerføde der borte.
Så de pakket bilen med telt, stormkjøkken, dill og dall, og dro av gårde.

Da de kom til Sverige kjøpte de med seg litt av hvert for å prøvesmake og startet jakten på en campingplass. Uten å dra noen sammenligninger forøvrig, var det ikke mye plass i herbergene rundt om kring. Så de måtte lete langt og lenge før de fant et vakkert lite sted med plass til et telt.

Der ble de for å spise og smake på alle de artige tingene dette landets frysedisker hadde å tilby. Omph fant de ut at var oppskrytt. Det samme var havresjokolademelka. Men de oppdaget at annemannemammon eller hva de heter er gode til å lage det meste. Blant annet chorizopølser. Nom nom.

Etter å ha spist og drukket, kikket og hvilt, tenkte di at tiden var kommet for å dra til det forgjettede shoppingmekka, Ullared. Men så gikk det opp for dem at de faktisk ikke er så glad i handlesentre, de ville bare ha vegansk mat, og det har de ikke på Ullared. Langt er det å kjøre også, og ikke er de så rike heller. Så de dro tilbake til grensa og handlet.

De var så lure at de kjøpte en  frysebag og noen fryseelementer, slik at de kunne få frysevarene med seg hjem.
Sverige har skjønt det. De hadde en hel rad med frysedisker kun fylt opp med veganske matvarer. Skikkelig gøy. Men det beste kom da de nærmet seg kassa. Disken med is. En hel disk med vegansk is.

Jeg tuller ikke. Noen lure svensker (I know) har laget en hel bøttebråta med vegansk is. Og den smakte så innmari godt. Kroppen krølla seg litt sammen i sjokk over at jeg klarte å kjøre innpå nesten en hel sånn bøtte med is. Fantastisk. Neste gang må jeg få lånt meg en fryser til å koble til sigarettenneren så jeg kan ta med meg is hjem.
DET hadde vært noe det.

Vel hjemme, oppdaget de at de slett ikke hadde blitt noe fetere i Sverige. Men maten ligger i fryseren, så det er enda håp.

Ha en fin en!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar